Gyakori kérdések

Mi az a frekvenciagyógyászat?

Minden energia, még az anyag is az energiák megjelenési formája. Ezt már bebizonyították a kvantumfizika kutatásai a XX. században. Az emberi energiarendszer és maga a fizikai test is, mint az emberi energiarendszer központi sűrű energiájú része, különböző energiákból áll össze.

Az energiáknak jellemzője, hogy bizonyos frekvenciákon rezegnek. Ez igaz az emberi testet alkotó anyag részecskéire is. De más a rezgése az egészséges testnek, és más a rezgése a beteg vagy legyengült testnek és alkotóelemeinek.

Minden hatásos terápiás kezelés során az energiarendszerben történnek változások, s az hat látható gyógyulás formájában a fizikai részre. Jó kezelés, gyógyulás esetén a rezgések frekvenciái elérik az egészséges állapotot. Ez történhet gyógyszer vagy más beavatkozás hatására, legyen az klinikai orvoslás, vagy természetgyógyászati kezelés vagy frekvenciagyógyászati munka.

A frekvenciagyógyászat lényege tehát az, hogy One Brain kineziológusként a kliens energiarendszerének egyes területét egyensúlyozom ki, blokktalanítom az energia pályákat, segítem az energia megfelelő áramlását az energiarendszer teljes területén különböző eszközökkel és módszerekkel, terápiával: kineziológiai stresszoldás színek, szimbólumok, műalkotások, frekvenciagyógyászati termékek használatával.

Mi a One Brain kineziológia?

A ONE BRAIN kineziológiai módszer a stressz kezelésének és a lelki egészség fenntartásának egy új és egyedülálló módja. A holisztikus gyógyítás, a neurológia tudománya, a test energiáinak mozgósítása és eredeti kutatások ötvöződnek benne. 1972-től kezdve alaku1 és fejlődik, 1982 óta gyakorolják szerte a világon.

Mit jelent az, hogy ONE BRAIN?

A név az agy működésének azon az elméletén alapul, miszerint a bal és jobb agyfélteke életünk különböző területeit irányítja. Mikor érzelmi stressz hatása alatt vagyunk. az agy teljes kapacitását nem tudjuk kihasználni, a bal agyfélteke pánik üzemmódra kapcsol, ami “üss vagy fuss” reakció néven is ismert. Ha az érzelmi stressz állapotából kiszabadulunk, képesek leszünk nyugodtan és hatékonyan működni, mivel a bal agyfélteke logikája és a jobb agyfélteke kreativitása akadálytalanul elérhető lesz.

Hogyan működik?

A ONE BRAIN kineziológia technikája a probléma megállapításából, korrekciójából és utólagos feladatokból áll. Első lépésként meghatározzuk a megoldatlan érzelmi stresszt és a rossz gondolati beidegződéseket, amik meggátolnak minket abban, hogy képességeinket teljesen kihasználjuk. A korrekciót magát az oldási technikák széles skálájából választjuk ki. mindig azzal a céllal, hogy a páciens személyére szabottan a negatív stresszeket a lehető leggyengédebb módon távolítsuk el a testből és az elméből. Ezután, ha szükséges, további gyakorlatok végzésére kérjük az Ügyfelet, mintegy házi feladatként.

Hogyan határozzuk meg a probléma forrását?

Egy különleges technikát használunk, hogy visszajelzést kapjunk valaki tudatalatti szintjéről. A kineziológia ezt az eljárást izomtesztelésnek nevezi.

Miért használunk izomtesztelést?

A modern pszichológia a technikák széles skáláját használja arra, hogy meghatározza, mi történik valakivel a tudatos szintje alatt. Ilyen módszerek például az álom-analízis, hipnózis, asszociációs gyakorlatok, írásos tesztfeladatok Az ok, amiért mi izomtesztelést használunk az, hogy nagyon gyors és megbízható eszköz az információ megszerzéséhez, a vizsgált személyről a legvalósabb választ adja.

Hogy működik az izomtesztelés?

Azon alapul, hogy a negatív érzelmek hatására az izmok elgyengülnek. Például, ha valakivel nagyon rossz hírt akarunk közölni, előtte megkérjük, hogy üljön le. A rossz hír hallatára ugyanis elgycngü1nck izmaink és szabályosan összeesünk. A pozitív hírek, információk hatására pedig megerősödik az izomtónus. Ez képezi a vizsgálat módját.

Szükséges-e az izomteszteléshez valamilyen felszerelés?

Nem, ez egy rendkívül egyszerű eljárás. A One Brain kineziológia technikáját alkalmazó kineziológus gyengéden nyomást gyakorol az ügyfél kinyújtott alkarjára. A kar vagy “erős tartás”, vagy “elgyengülés” választ ad a feltett kérdésekre, az érzelmi vagy fizikai stressz tesztelésre. Ezáltal nagyon pontos információt nyerünk a kliens által megtapasztalt stressz mértékéről és típusáról.

Hogyan kapunk az izomtesztelés segítségével tudatalatti szintről származó információt?

Ez a módszer legcsodálatosabb és legizgalmasabb kérdése. Izomteszteléssel direkt kérdéseket intézhetünk valaki “belső tudásához”, és egyenes igen/nem válaszokat kapunk. Hasonlóan működik, mint egy hibakereső készülék.

Szkeptikus vagyok. Hogyan lehetséges, hogy ez működik?

Életteani sajátosság az izmok elgyengülése és megerősödése. Ez az alapja a vizsgálatnak.

Elfogadott-e hivatalosan a One Brain kineziológiai módszer?

A One Brain tanfolyamok a Texasi Állami Vizsgabizottság által hivatalosan elfogadott továbbképzésnek minősülnek. Sok pszichológus, pszichoterapeuta, konzultáns és oktató végezte el az Egyesült Államok minden részén a tanfolyamokat, és alkalmazza a One Brain módszert saját munkájában. Európában a One Brain sok helyen beépült már az iskolarendszerbe.

Brazíliában orvosok, gyógytornászok és pszichológusok használják a módszert.

Magyarországon a One Brain módszer államilag elismert középfokú egészségügyi szakképesítés.

Hatásos lesz a One Brain kineziológia az én esetemben?

Ezt a kérdést teszik fel a leggyakrabban. A One Brain módszer bizonyítottan eredményes a stressz okozta problémák széles skálájánál: válás, haláleset, gyász ügyeinél, önértékelési zavaroknál, depressziónál, szenvedélybetegségeknél; súlyproblémáknál, tanulási gondoknál: a dyslexiánál, dysgráfiánál, dyscalculiánál stb. Bármilyen olyan “probléma” esetén, ami negatív érzelmi stresszhez köthető, eredményesen alkalmazható a One Brain, módszer.

Lehet-e One Brain kineziológiai módszerrel fizikai tüneteket, betegségeket gyógyítani?

Nem kezelünk tüneteket és nem gyógyítunk, de azt tapasztaljuk, hogy sok fizikai tünet határozottan javul, vagy eltűnik, s a kliens meggyógyul, ha a mélyen rejlő, stresszhez kötődő okot sikeresen oldjuk.

Mennyi időbe telik, míg eredményt tapasztalunk?

Ezt számos tényező befolyásolhatja, beleértve az alany azon akaratát, hogy részt vállaljon a helyzet megjavítására irányuló felelősségből. Örömmel tapasztaljuk ügyfeleinken a lehetséges leggyorsabb javulást, de ez csak a saját ritmusukban történhet.

Tudjuk, hogy a változás gyors lehet, ha az alany készen áll és akarja a változást. Mi csak támogatjuk ügyfeleink tudását és megértését.

Miben különbözik a kineziológiai kezelés a pszichológus munkájától?

A kineziológus izomteszt által nyer elsősorban információt a klienstől és nemcsak annak beszédéből.

A klienst, mint egész energiarendszert tekinti és energiáinak kiegyensúlyozásán is dolgozik. Rendkívül hatékony, gyors és általában 3 alkalom elegendő, ha a kliens is mindent megtesz, hogy az adott ügyben a test, lélek és szellem szintjén egyaránt megoldás és maradandó pozitív változás következzen be az életében.

Haználható-e a kineziológia a fogantatás elősegítésében?

Igen, lehetséges, hogy olyan stresszek, elnyomott érzelmi traumák, fel nem ismert lelki okok vannak a jövendő édesanya vagy édesapa életében, amik akadályozzák a foganást. Amennyiben a pár eljön a kezelésekre, felderítjük ezeket a mélyen húzódó okokat és blokktalanítjuk az energia pályákat, ezzel lehetővé téve a természetes úton való foganást. Nagyon sok ilyen esetben tudtam már segíteni.

Miért jó a kineziológia a magzatok és a kismamák számára?

A kineziológiai kezeléseken az áldott állapotban lévő anyukákat segítem a stressz oldásokkal, hogy ez az időszak az életükben nyugodt, örömteli, a felmerülő feladatokat könnyen megoldó, boldog időszak legyen a mama és a baba számára egyaránt.

A leggyakrabban jelentkező problémák, amikkel ilyenkor hozzám fordulnak:

 • rosszullétek, hányás lelki okainak kezelése

 • félelmek, szorongás a szüléstől, az orvossal, a kórházi személyzettel való együttműködéstől, aggódás a magzat egészségi állapota miatt, egyéb félelmek az áldott állapot alatt, pl.: félelem a szülés utáni időszaktól, a csecsemő önálló gondozásától stb.

 • a munka és a kismamaság összeegyeztetésének stresszei

 • a házaséletre vonatkozó stresszek az áldott állapot alatt

 • helyes életmód, napirend, táplálkozás stresszei az áldott állapot alatt

 • a szülésre való felkészülés stresszei

 • a jövendő nagyszülőkkel való várható stresszek megelőzése

Miben segítem a kineziológiai kezelésekkel az újszülöttek és a csecsemők életét?

A szülés minden esetben, a legkörültekintőbb odafigyelés ellenére is stresszt okoz a mamának és a magzatnak egyaránt, ezért ajánlott minél előbb kineziológiai kezelésre eljönni, hogy ne menjen túl mélyre a szülés, a megszületés stressztartalma. Mivel életünkben mindenre úgy születünk meg, ahogy a fizikai síkon napvilágot láttunk, helyes és indokolt a minél előbbi korrekció kineziológiai kezelés formájában a család minden tagjánál.

Ajánlott a gyermekágyi időszak alatti egymáshoz szokás, alvás, etetés ügyét segítendő kezelésre eljönni, valamint rendszeres, havi egyszeri találkozás által minimum egy éves korig a fejlődési fázisokat segítendő, a nehézségeket, fájdalmakat megelőzendő alkalmakra eljönni, hogy a mama kapjon helyes, az izomteszt által neki személyre szabott információkat, stresszmentesítést, s az újszülöttek, a csecsemők fejlődését segítő kezelést. /alvás, szopás, evés, elválasztás, mozgáskoordinációk, érzelmi kapcsolódások, hasfájás, bőrkiütések, ekcémák, székletgondok stb./

Miért jó a kineziológia a bölcsődés és az óvodás korú gyerekek és szüleik számára?

A kineziológiai kezelés által megelőzhetjük vagy ha már kialakult, akkor kezelhetjük a bölcsődés és az óvodás korral kapcsolatos problémákat:

beszoktatás, beilleszkedés a bölcsődébe, az óvodába

szobatisztaság, bepisilés, kakilási gondok

új hely, új közösség stresszei:

 • gyakori hasfájás
 • meghűlések, náthák
 • torok- és fülfájások
 • reggeli sírások, ellenállások a közösségbe menés miatt
 • hisztik
 • félelmek a társaktól
 • anya nélkül lenni” stressze
 • önbizalomhiány
 • magabiztosság hiánya
 • kilógás” a csoportból
 • a délutáni közös alvás problémái
 • koncentrációhiány, figyelmetlenség
 • a gondozókkal, óvónőkkel kapcsolatos stresszek

Amint a gyermek közösségbe kezd járni, gyökeresen megváltozik az élete és családja élete is. Jóval kevesebb időt töltenek együtt, csökken a szülőkkel való együttlét. A nap nagyobbik felében más emberek közé, új helyre kerül a gyermek. Más ennivalót kap, más dolgokat kell csinálnia, mint otthon. Alkalmazkodnia kell új szabályokhoz, feladatokat kell elvégeznie, be kell illeszkednie hasonló korú gyerekek közé, s velük együtt meg kell tanulnia játszani, különböző feladatokat jól elvégezni.

Mindezek nap mint nap stresszforrások a gyermekek számára. A kineziológiai kezeléssel segítek áthidalni, megkönnyíteni a folyamatokat mind a gyerekek, mind a szüleik számára.

Milyen ügyekkel jönnek hozzám leggyakrabban iskoláskorú gyerekekkel, középiskolásokkal?

 • beilleszkedés az iskolába az óvoda után
 • tanulási, koncentrációs problémák
 • dyslexia, dysgráfia, dyscalculia
 • önbizalomhiány
 • félelmek
 • izgulás, stresszelés a felelés, dolgozatok miatt
 • kortársai rossz hatással vannak a gyerekre, fiatalra / túlzott számítógépezés, háborús játékok, alkohol, drog/
 • stresszből adódó fejfájás, hasfájás, hányás, szédülés, pszichoszomatikus rosszullétek
 • továbbtanulási gondok

Kineziológiai kezeléseimre bejöhet-e a szülő vagy a kísérő is?

Igen. Nagyon jónak találom, hogy a szülő, vagy a kísérő lássa és hallja, mi történt a kezelésen, sőt, ha az idő engedi és indokolt, akkor az ár megemelése nélkül a szülőnek, vagy kísérőnek is adok kineziológiai stresszoldást, hogy így általuk is segítsem a klienst.

Miért hasznos frekvenciagyógyászati terméket rendelnem?

Alkotásaim energetikai rendszerünket kívánják az egészség állapotába visszaállítani. Módosítják az energiateret környezetünkben és a kívánt cél eléréséhez megfelelő frekvenciára hangolják őket. Aki alkotásaim közelében van, viseli, meditál velük, vagy bármi más megadott módon használja őket, annak frekvenciája a gyógyulás, testi, lelki, szellemi harmónia irányába változik, így visszanyeri egészségét, nyugalmát, kiegyensúlyozottságát.