Kétfunkciós falvédő

2-1o éves kor közötti gyerekekkel való foglalkozásaim vezettek el a Kétfunkciós falvédők készítéséhez.

Nagyon sok esetben jöttek hozzám szülők azzal, hogy a gyermekük nappalra vagy éjszakára nem szobatiszta, bár már mennie kellene óvodába. Más esetekben 6-7 éves korú gyerekeket hoztak hozzám, hogy gyakran betegek, alig járnak óvodába. Jöttek olyan szülők is, akik gyermekük hisztis viselkedése, dühkitörései, haragkezelése, félelmeinek oldása miatt kerestek fel. S olyanok is, akik gyermeke nem volt hajlandó egyedül elaludni, vagy egyáltalán aludni, órákig tartó mesélés, játék, altatás ellenére sem.

A kineziológiai oldások mellé ezekben az esetekben mindig ajánlottam a Kétfunkciós falvédőim használatát, s a szülők nagy örömére mindig segítettek az adott problémák megoldásában. Ugyanis a fentebb említett ügyekben úgy tűnt, hogy a háttérben mindig a személyes édesanyai együttlét, az édesanyával való rendszeres, tudatos játék hiánya állt. Valamilyen oknál fogva 2-2,5 évesen bölcsödébe kellett adni a gyermeket, s így elmaradt a 3 éves korig nagyon fontos, az édesanya vezetésével való rendszeres és irányított, szeretetteljes foglalkozás. A Kétfunkciós falvédőmmel ezt tudom pótolni a kineziológiai kezelés kiegészítésével úgy, hogy bizonyos számú hónapon keresztül az anyuka naponta ugyanabban az időben leül gyermekével a játszószőnyegre játszani. Leszedik rituálészerűen a falról a falvédőt, lefektetik a földre és játszanak rajta egymás testi közelségében.

A szőnyeg behatárolja a játékteret, alkalmat ad mintái alapján a fantáziajátékokra és az anyuka által elővett fejlesztő játékokra egyaránt. Így lehetőség adódik arra, hogy megerősödjön a 2-2,5 év körül hirtelen megszakadt anya-gyerek kommunikáció az energiarendszerük terén. Ugyanis tapasztalatom szerint meghatározó fontosságú az anya auráján belül való, védettséget adó kiskori tartózkodás. A túl korai közösségbe kerülés a gyerekek kialakulatlan és védtelen aurájára, energia mezejére erősen károsítóan hat, mivel csak a gyerekek 6-7 éves kora körül alakul ki az anyától önálló, független aurájuk, addig az anya energetikai védelmét élvezi a gyermek. Ha azonban túl korán, éretlen aurával, energiaszerkezettel kerül közösségbe a gyermek, s így rendszeresen sokak ismeretlen, feldolgozhatatlan információkat hordozó aurájában kénytelen tartózkodni, ez káros lesz energiarendszerére, aurájára, s így végső soron a fizikai egészségére is.

A játszószőnyegen való rendszeres, kortól függően 15-3o percig tartó anyával közös játékkal – több mint 2o éves tapasztalatom szerint – szelíden és eredményesen korrigálható az energiarendszer károsodása. Ez nem azt jelenti, hogy csak problémás gyerekeknek ajánlott a Kétfunkciós falvédő. Ellenkezőleg: megelőzésre 2 éves kortól 1o éves korig ajánlom a használatát.

A gyerekek önállóságra és rendre szoktatásában is fontos szerepet tölthet be a falvédő-játszószőnyeg, mivel, amikor egyedül játszik a gyermek, akkor is leveheti, használhatja, s ezzel megelőzhető, hogy az egész lakásban mindenütt szétdobált, ott hagyott játékok legyenek. A gyerek az anyával való közös játéknál megszokja, hogy utána a polcra visszateszik a játékokat, majd a falra a falvédőt.

Természetesen lehet az is, hogy csak az egyik funkciót használják.

A falvédő szerepe, hogy reggel ránézve a gyerek fantáziája pozitív irányba, egy szép jövő felé induljon meg az anyával való együttlét alkalmával történő beszélgetések, játékok alapján, melyekre a falvédő képei indítják őket. Mert a képek megnyugtatóak, idilliek, gyerekrajzokhoz hasonlóak, akár arra is inspirálóak, hogy lemásolják őket. Volt olyan 7 éves kisfiú, aki három falvédő közül választott nagyon magabiztosan. S kérdésemre, hogy miért éppen azt választotta, amelyik a kezében volt, elmondta, hogy sokféleképpen festettem rá az ablakokat, és ő le akarja azokat másolni.

A selyemre festett képek, szimbólumok, színek stresszoldó hatásúak, a gyerekszoba rezgésére jótékonyan hatnak. A játszószőnyeg pedig túl az anyával való egészségesebb energetikai kapocs rendezésén, segít a rend fenntartásában, pozitív szokások kialakításában, abban, hogy a gyerek meggyőződik arról nap mint nap, hogy biztosan számíthat arra, hogy a fejlődésére annyira meghatározó szükséglete – az édesanyjával való közös együttlétei – biztosítottak.

Sok szülő büszkén mondja, hogy ő egész nap játszik a gyerekével, folyton együtt van vele. Ez azonban nagy hiba. Erre pont nincs szüksége se a gyereknek, se a szülőnek. Egymás nyakán vannak így, nem együtt. A gyereknek vele való minőségi időre van szüksége, amikor az anyukája nem telefonál, nem tévézik, nem apával beszél szimultán vele is játszva. Hanem csak vele foglalkozik, rá figyel, hallgatja a gyermekét, közben csendben van, vagy megjegyez ő is valamit, megfigyeli őt a nyugalomban, ami körülveszi őket. Testben hozzáér, megölelgeti, teljesen jelen van a gyermekének.

Ez a gyerekek által igényelt, nekik segítő magatartás, amit a játszószőnyeg használata elősegít.

Szívből ajánlom tehát Kétfunkciós falvédőimet 2-1o év közti gyermekek számára, hogy megelőzhessük segítségével a pszichoszomatikus betegségeket, kiegyensúlyozzuk a korai bölcsődébe kerülés stresszeit, problémáit, felkészítsük őket az óvodára.

Amennyiben felkeltettem érdeklődését, hívjon a o6-2o-493978o-as számon, vagy írjon emailt a 2o11katinka@gmail.com-ra.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.